Kategorier
Drukspil med terninger

10000 (Ti tusind)

Den fantastiske drukspilsudgave af det populære 10000.

Introduktion

10.000 er normalt et hyggespil der blev spillet af mange, gennem deres opvækst, så der er mange, som allerede kender reglerne. Denne version er en fantastisk drukspilsudgave, der sætter gang i konkurrencemennesket i de fleste. Der er mange variationer omkring reglerne i dette drukspil, så endelig skift til hvad i synes er de bedste.

Hvad skal du bruge?

  • 1 raflebæger
  • 6 terninger
  • 2 eller flere spillere

Start

For at starte drukspillet tager hver spiller en terning og ser hvem der slår højest. Vinderen får lov til at starte.

Point regler

1 giver 100 point.

5 giver 50 point.

Slår du 3 ens, i et slag, giver det øjnenes værdi gange 100, dog giver 3 ens 1’ere 1000 point.

Slår du 4 eller flere ens, i et slag, ganger du det op.

F.eks. 4 x 3’ere vil give 600(300*2), 5 x 3’ere vil give 900(300*3) og 6 x 3’ere vil give 1200(300*4).

Slår du en straight (1,2,3,4,5,6), når alle 6 terninger er i bægeret, giver det 1000 point.

Slår du tre par (f.eks. 1,1,2,2,4,4), når alle 6 terninger er i bægeret, giver det 1500 point.

Regler

En spiller slår med alle 6 terninger, hvis spilleren rammer noget der giver point skal der, som minimum, tages en af de 6 terninger og lægges til side. Derefter kan samme spiller slå igen eller vælge at stoppe. Spilleren kan blive ved med at slå så længe at de har terninger. Bliver alle 6 terninger brugt, skal spilleren tage alle 6 terninger og slå igen. Her kan spilleren ikke vælge at stoppe, før de har taget minimum en terning mere fra.

Skulle spilleren på noget tidspunkt ikke få point ved et slag, mister de alle point og giver bægeret videre til den næste spiller.

Skulle spilleren være så heldig at ramme en samlet mængde på 10.000 point, så skal alle andre spillere afslutte deres drink. Når alle spillere har haft deres tur, sammenlignes point, og vinderen kan nyde, at se alle taberne tage en tår af deres drink. Drukspillet starter på ny, og vinderen af sidste omgang får lov til at starte med at slå.

Hvis en spiller ikke er tilstede, eller er optaget med andre ting, og ikke tager deres tur, vil spilleren modtage en straf, som bordet bestemmer, og bliver sprunget over. Det er normalt at spilleren skal tage en tår af deres drink, for at kunne være med igen. Men man kan få meget sjov ud af at være lidt kreativ med straffen.

Hav en god aften/nat, og husk at stoppe når humøret er højt, og tal ikke længere giver mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *