Kategorier
Drukspil med terninger

16 (Seksten)

16 er et nemt og hurtigt spil, hvis man skal have gang i festen.

Introduktion

Hvis man skal have gang i festen hurtigt, så er 16 et fantastisk drukspil. Spillet er super nemt at forstå og man kan hurtigt komme igang med vennerne eller familien. Det kan dog blive farligt, hvis man har en sans for gambling.

Hvad skal man bruge?

  • 1 terning plus 1 ekstra terning per spiller
  • 2 eller flere spillere

Start

Alle spillere slår med deres terning, indtil at en vinder er fundet. Denne spiller får lov til at starte med at slå. Alle spillere lægger deres terning, med 6’er siden opad. Og spilleren der starter får den ekstra terning der er tilbage. Alle spillere starter med en fuld drink.

Regler

Første spiller i drukspillet 16, slår med terningen, og giver terningen videre. Næste spiller slår med terningen og lægger deres nummer sammen med det nummer, som første spiller fik, og sådan fortsætter spillet. Talene lægges sammen indtil det samlede tal rammer 16 eller over. Hvis tallet rammer 16 eller derover, skal personen drikke hele deres drink, rulle deres egen terning tilbage på 6, give terningen videre og scoreren bliver sat tilbage på 0.

Der er dog måder at undgå det på.

Hvis der bliver slået en 3’er på noget tidspunkt, lægges der ikke 3 til den samlede score, men spilleren kan give terningen videre.

Hvis spilleren er i fare for at slå 16 eller over, kan de i stedet rulle deres egen terning ned med 1 point, drikke en tår og undgå at slå med terningen. Scoreren bliver derefter sat tilbage på 0, og terningen gives til næste spiller.

Hvis en spillers egen terning går fra 1 ned på 0, så skal spilleren afslutte deres drink og hente en ny. Spilleren ruller derefter deres terning tilbage på 6.

Hav en fantastisk aften/nat, og husk at stoppe mens humøret er højt. 16 smider nogen gange mange drinks på bordet og Meyer eller 10000 kan være gode alternativer, hvis man føler at det går for hurtigt med drinksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *