Kategorier
Drukspil med terninger Drukspil med kort

Træmand

Bliver du træmanden, eller kommer du til at se dine venner lide med et skævt smil på dine læber?

Introduktion

I Træmand går det ud på, at være god til at huske regler, hurtig til at reagere på andres handlinger og at være heldig nok til ikke selv at blive træmand. Det er et simpelt drukspil, men det kan hurtigt gå hen og blive kaotisk og rigtig sjovt, hvis der kommer mange nye regler på bordet. Der kan både spilles Træmand med kort og terninger.

Hvad skal du bruge?

  • 1 raflebæger
  • 2 terninger
  • eller 1 sæt spillekort
  • 3 eller flere spillere

Start

For at starte Træmand, slår alle spillere om hvem der skal starte. Derefter slår første spiller så alle kan se, og giver terningerne videre til næste spiller.

Regler

Ingen spillere må forlade bordet under drukspillet, med mindre at det er for at hente en ny drink, udføre en udfordring eller hvis de vinder et toiletbesøg. Alle nye regler skal overholdes, indtil at de bliver fjernet. Der kan maximalt fjernes en regel af gangen.

Terningernes betydning

Øjnene fra de to terninger lægges sammen ved hvert slag. F.eks. vil 4+2 give en værdi af 6.

Nedenfor ses hvad slagene betyder:

2 – Giv en deltager en udfordring. Hvis den ikke udføres skal personen der fik udfordringen drikke 5 tårer. Hvis den bliver udført skal personen der gav udfordringen drikke 2 tårer.

3 – Første gang udnævnes der en træmand. Træmanden skal drikke 1 tår hver gang der bliver slået 3, indtil at de selv slår 3 og kan give træmanden videre til en anden spiller.

4 – Giv 3 tårer fordelt mellem en eller flere spillere.

5 – Der skåles og alle spillere tager 1 tår.

6 – Spilleren der slår 6 giver et emne og starter med at sige det første navn i emnet. Det går derefter på tur, hvor hver spiller skal sige et navn, der passer til emnet. Når en spiller ikke længere kan sige et navn, drikker den spiller 3 tårer.

Dette kan f.eks. være:
Emne: Byer der starter med H.
Svar: Herning, Hobro, Hillerød, Horsens, osv.

7 – Du får mulighed for at gå en gang på toilet, enten nu eller i fremtiden. Hvis der er en spiller, som er ved at tisse i bukserne, må toiletbesøget gerne gives til den person. Hvis i spiller med kort vil toiletkortet være ude af spillet indtil personen har brugt kortet.

8 – Spilleren til højre skal drikke 1 tår.

9 – Spilleren til venstre skal drikke 1 tår.

10 – Næste gang at spilleren, der slog 10, lægger sin tommelfinger på bordet skal alle andre spillere lægge deres tommelfinger på bordet. Den langsomste spiller skal drikke 3 tårer.

11 – Spilleren drikker selv 1 tår.

12 – Spilleren kan nu lave en ny regel eller fjerne en eksisterende regel. Reglen skal omfatte alle spillere. Det er dog tilladt at bruge køn, hvis der er mere end 2 af hvert køn, men kun i forbindelse med andre konsekvenser.

F.eks. Alle piger skal sige ordet “skål” to gange, når der er fælles skål ellers skal de drikke 1 tår mere.

Her er det kun fantasien der sætter grænser.

Hvis du spiller med kort

Der er mange forskellige udgaver af kortspillet. I kan helt selv bestemme hvilke regler i vil følge. Her er vores udgave.

Es – Gem kortet, ligesom et toilet kort og brug det hvis du vil undgå en konsekvens. F.eks. hvis du får en udfordring du ikke kan udføre og skal drikke 5 tårer, så kan du i stedet bruge kortet og undgå at drikke de 5 tårer.

Konge – Vælg en spiller og et nummer mellem 2 og 12. Den spiller skal nu gøre ligesom hvis de har trukket det kort selv. F.eks. hvis man siger “Emil 12”, så skal Emil lave en ny regel til spillet. Hvis det er 7, så skal personen med det samme gå på toilet.

Hvis i spiller med Joker – Spilleren skal fortælle en joke eller en pinlig ting om dem selv. Hvis bare en af de andre spillere syntes det var en sjov eller god historie, må spilleren der trak jokeren, stille hvilket som helst spørgsmål til en anden spiller. Hvis den spiller ikke svarer på spørgsmålet, samt giver historien der passer til spørgsmålet, skal den spiller drikke 5 tårer. Gives der et kedeligt svar, skal personen der fik spørgsmålet, prøve at rede den, med en anden historie der passer nogenlunde til spørgsmålet, eller drikke 2 tårer.

Når der ikke er flere kort at trække, så blandes alle kort, der ikke er ude af spillet, hvorefter der skåles og spilles videre.

Hav en fantastisk aften/nat, og husk at stoppe mens humøret er højt og før toiletbesøgene bliver brugt til mere end at tisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *